Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven Aanschaf max. 350.000 euro

Gepubliceerd op 16 juli 2024 om 14:47

Bent u ondernemer en wilt u op eigen of gehuurd terrein laadinfrastructuur aanleggen voor elektrische voertuigen? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Subsidieregeling Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) Aanschaf. 

 

Voor wie?

Deze regeling is voor ondernemers met een KVK-inschrijving die in Nederland gevestigd zijn. De regeling is er ook voor concessiehouders van openbaar vervoer. Een concessiehouder is een vervoerder met een vergunning voor openbaar busvervoer.

Exploitanten van laadinfrastructuur komen alleen in aanmerking voor SPRILA Aanschaf voor laadinfrastructuur voor eigen voertuigen of voertuigen van werknemers.


Waarvoor krijgt u subsidie?

U krijgt subsidie voor een deel van de kosten voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de aanleg hiervan. Deze laadinfrastructuur wordt geplaatst op uw terrein of het terrein dat u huurt, en dat niet te allen tijde publiek toegankelijk is. De laadinfrastructuur bestaat uit:

  • de basislaadinfrastructuur, inclusief de hoofdaansluiting en de bekabeling;
  • een of meer DC-laadstations met een vermogen vanaf 20 kW met minimaal één laadpunt; 
  • en/of een of meer AC-laadstations met een vermogen van minimaal 11 kW met samen minimaal 4 laadpunten;
  • en/of een of meer AC-laadstations met een vermogen vanaf 43 kW.

Alleen concessiehouders van openbaar vervoer kunnen ook subsidie aanvragen voor laadstations vanaf een vermogen van 600 kW.

Samen met minimaal € 25.000 subsidie voor laadinfrastructuur kunt u subsidie aanvragen voor een stationaire batterij. Aan het vermogen en de capaciteit van de batterij zijn voorwaarden verbonden. De batterij mag een maximaal vermogen hebben van 50% van het gecontracteerd vermogen en een C-waarde van maximaal 0,25. De opslagcapaciteit van de batterij is maximaal 1.000 kWh. De stationaire batterij moet na installatie zijn geregistreerd via www.energieleveren.nl of via uw netbeheerder.

Hoeveel subsidie?

De subsidie is per aanvrager maximaal € 350.000 per kalenderjaar. 

De subsidie voor een stationaire batterij van maximaal 1.000 kWh is:

  • € 160 per kWh voor mkb
  • € 80 per kWh voor een groot bedrijf

Voor concessiehouders van openbaar vervoer geldt geen maximaal bedrag. Per kalenderjaar kunt u één aanvraag indienen per locatie. 

Bij Wat moet u weten voor uw aanvraag? vindt u een rekentool waarmee u direct ziet of u in aanmerking komt voor meer of minder dan € 25.000 subsidie.

Subsidiebedragen voor mkb'ers en grote bedrijven per stroomtoevoer en vermogen

Voorwaarden

  • U bent ondernemer of concessiehouder van openbaar vervoer
  • U heeft een KVK-inschrijving 
  • Uw bedrijf is gevestigd in Nederland 
  • U plaatst de laadinfrastructuur op uw eigen terrein of op terrein dat u huurt
  • U rondt de plaatsing van de infrastructuur af binnen maximaal 24 maanden. Dit gaat in op het moment dat wij u subsidie verlenen.

 

Wilt u laadpalen op uw terrein en gebruik maken van de subsidieregeling? Wij nemen u alle zorgen uit handen. Stuur een mail naar info@sonkrag-nederland.nl 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.